περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Το κείμενο που θα διαβάσετε παρακάτω προστατεύεται από τον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας όπως αυτός έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ Α 25 1993 και βρίσκεται σε ισχύ από 04.03.1993. Για τον λόγο αυτό και το καλό σας από εδώ και πέρα σας εφιστούμε την προσοχή:

Κατά τις διατάξεις του παραπάνω νόμου αλλά και του συνόλου της σχετικής διεθνούς νομοθεσίας απαγορεύεται αυστηρά:

α) Η άμεση ή έμμεση, προσωρινή ή μόνιμη αναπαραγωγή του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο και μορφή, εν όλω ή εν μέρει. Απαγορεύεται η απομνημόνευση μέρους του καθώς και η αναφορά του γεγονότος της ανάγνωσής του σε οποιοδήποτε νοήμον ή μη, ζωντανό οργανισμό ή ανόργανη ύλη.

β) Η μετάφραση, εκτός αν είναι σε κάποια γλώσσα ή με προφορά που κανείς δεν καταλαβαίνει.

γ) Η διασκευή, η προσαρμογή ή άλλες μετατροπές του έργου αυτού.

δ) Όσον αφορά το πρωτότυπο σε φυσική μορφή του έργου αυτού τυπωμένο σε άφθαρτο χαρτί λευκόχρυσου φυλάσσεται σε υπόγειο θησαυροφυλάκιο μυστικής ελβετικής τράπεζας που φυλάσσεται από εταιρία security η οποία προστατεύεται από στρατό μισθοφόρων ο οποίος πέρα από αδιαπέραστη αντιαρματική προστασία διαθέτει και 100 εκπαιδευμένα Rottweiler (!) τα οποία βρίσκονται σε εσωτερικό δακτύλιο της σχετικής μυστικής τοποθεσίας του κτιρίου που περιβάλλεται από ναρκοπέδιο διαμέτρου 3 μιλίων.

ε) Η εκμίσθωση και ο δημόσιος ή ιδιωτικός δανεισμός, όσον αφορά τα αντίτυπα του έργου. Η κατοχή κάποιου αντίτυπου προϋποθέτει την επικυρωμένη στα ΚΕΠ έγγραφη άδεια του κηδεμόνα για τα ανήλικα άτομα και για τα ενήλικα άτομα του Δημάρχου, του Παπά της ενορίας και ενός ψυχίατρου.

στ) Η δημόσια εκτέλεση του έργου σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης ή εικαστικής έκφρασης. Συγκεκριμένα η τραγουδιστή εκφορά φράσεων του έργου σε μορφή ψαλμωδίας σε οποιαδήποτε λατρευτική τελετουργία απαγορεύεται αυστηρά σε οποιοδήποτε θρησκευτικό δόγμα και παράδοση και αποτελεί αμετάκλητο θανάσιμο αμάρτημα καθώς και επιφέρει ποινή μεταθανάτιου αιώνιου κολασμού.

ζ) Η μετάδοση ή αναμετάδοση του έργου στο κοινό με τη ραδιοφωνία και την τηλεόραση, με ηλεκτρομαγνητικά κύματα ή με καλώδια ή με άλλους υλικούς αγωγούς ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, παραλλήλως προς την επιφάνεια της γης ή μέσω δορυφόρων με υπάρχοντα τεχνικά μέσα ή με μη υπάρχοντα τεχνικά μέσα που ενδεχομένως μελλοντικά να εφευρεθούν, στο σύνολο της περιφέρειας του παρόντα γαλαξία ή άλλων γαλαξιών, κοντινών ή μακρινών ανεξαιρέτως.

η) Η παρουσίαση στο κοινό του έργου ενσυρμάτως ή ασυρμάτως ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, καθώς και σε περίπτωση που το κοινό έρθει ακούσια σε επαφή με το έργο κατά τρόπο ώστε οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση στο έργο αυτό για πάνω από 4 λεπτά σε θερμοκρασία από -17 έως 52° Celsius θα συνοδεύεται με εκκένωση της εν λόγω αίθουσας, του κτιρίου, του οικοδομικού τετραγώνου, της συνοικίας, της πόλης και της ευρύτερης κατοικημένης περιοχής και με εμβολιασμό του εν λόγω πληθυσμού με ορό παροδικής αμνησίας για χρονικό διάστημα 6 μηνών τουλάχιστον.

Εφ’ όσον ο αναγνώστης ενημερώθηκε από τα παραπάνω για τις διατάξεις της πνευματικής ιδιοκτησίας και του απόλυτου μονοπωλίου εκμετάλλευσης που συνοδεύει η κατοχή αυτών των πνευματικών δικαιωμάτων από τον δημιουργό και εφ’ όσον τελικά αποφασίζει με δική του ατομική ευθύνη να προβεί στην ανάγνωση του κειμένου, συναινεί στον παρακάτω δεσμευτικό όρο που περιγράφεται και επεξηγείται στην παρακάτω παράγραφο:

Λόγω του κινδύνου κλοπής ή καταπάτησης των νομικών περιορισμών που συνοδεύουν την πνευματική ιδιοκτησία, που όπως είναι ευκόλως αντιληπτό προκύπτει έπειτα από την ανάγνωση του -πρωτότυπου για όλη την ανθρώπινη κοινότητα- πνευματικού έργου, που διατρέχει ο δημιουργός και συνιστά ανυπολόγιστη προσωπική οικονομική φθορά καθώς και των απογόνων του, ως πρόσθετος εγγυητικός όρος, πριν την περαιτέρω ανάγνωση του πνευματικού έργου, απαιτείται η άμεση κατάθεση του 28,7% της αρχικής αξίας αγοράς του κειμένου (18.786€ έως 23.598€ ανάλογα την χώρα), που έχει μέχρι τώρα προβεί ο αναγνώστης σε λογαριασμό της ελβετικής τράπεζας HFBC με IBAN: SW 00415 452 123 689 574 879

Καθώς έχετε συνεχίσει μετά από αυτό το σημείο την ανάγνωση είτε εκ προμελέτης είτε εξ αμελείας ή λόγω απλής περιέργειας, διώκεστε νομικώς και κηρύσσεστε υπόδικος για 137 νομικές παραβάσεις και 361 αδικήματα και θα συλληφθείτε άμεσα. Δικαιούστε παρόλα αυτά δικηγόρο, μπορείτε να τον πάρετε ένα μόνο τηλεφώνημα και να του εξηγήσετε την κατάστασή σας όπως την καταλαβαίνετε μέσα σε 300 λέξεις και με ως 3 γραμματικά λάθη. Μην προσπαθήσετε να αποδράσετε, γιατί ποτέ κανείς δεν έχει αποδράσει… παρά μόνο με το «πνεύμα» και με το χιούμορ!